Zang

Zangcursussen en -projecten

Docent: Ali Hendriksen

  • Stemvorming en koorscholing voor koren en ensembles voor klassieke muziek, op locatie
  • Opera coachingproject
  • Musicalprojecten, ook op aanvraag
  • Zang en theater voor ouderen, dementerende ouderen en mensen met een beperking, op aanvraag

Voorjaarscursussen

Cursus stemvorming voor alle niveau’s

Koor- en stemvormingscursus 10 avonden (ook voor beginners) met mogelijkheid om te integreren in de opera Le nozze di Figaro voor de generale en uitvoering (data in overleg).

Docent: Ali Hendriksen
Startdatum: 5 maart 2018
Tijd: 19.00 – 20.00 uur
Locatie: Hooge Hoek 11c, Renswoude
Kosten: bij 8 deelnemers zijn de kosten per persoon € 71,50 voor de cursus en bij 6 deelnemers zijn de kosten € 95,35 p.p.
Extra info:  Ik gebruik het zelfde cursusboek want er is nog heel veel uit te ontdekken, dus ook geschikt voor cursisten van de vorige ronde. Ook dit keer geldt hoe meer deelnemers hoe lager de prijs! De les op 30 april vervalt vanwege meivakantie.

Musicalcursus “Les Miserables”

We gaan een medley instuderen van Les Miserables voor meerstemmig koor en voor wie wil een solo!
De cursus bestaat uit 10 lessen en een uitvoering op zaterdag 23 juni. De lessen op 3 en 10 mei vervallen wegens meivakantie en Hemelvaartsdag.

Docent: Ali Hendriksen
Startdatum: 5 april 2018
Tijd: 19.45 – 21.15 uur
Locatie: Hooge Hoek 11c, Renswoude
Kosten: €60,- p.p. bij 20 deelnemers, inclusief uitvoering

Koorscholing

De lessen koorscholing zijn bedoeld voor koren op hun eigen locatie. In overleg met de dirigent en het bestuur van een koor wordt een plan van aanpak gemaakt om de stemmen te trainen en de koorklank te verbeteren in een bepaald traject. Naar gelang de wens kan dat in kleinere groepen per stemsoort of naar behoefte in een gemengde bezetting. Bij kleinere ensembles kan ook het gehele koor tegelijk koorscholing krijgen, bij voorkeur in aanwezigheid van de dirigent. Na het koorscholing traject kan de dirigent verder werken met het materiaal en het niveau op peil houden. Naar wens kan het pakket worden uitgebreid met theorie en notenschrift.

Najaarscursus

Operaproductie met cursus Le Nozze di Figaro – W.A. Mozart

Kent u het verhaal van de bruilof van Figaro? Figaro, kamerheer van de graaf wil graag met zijn Suzanna trouwen en de voorbereidingen voor het huwelijk zijn in volle gang! Waar moet nu het bed komen in de kamer die zo prettig dichtbij de kamers van de graaf en gravin liggen…..

Zo begint de opera Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart en u wordt meteen meegevoerd in de perikelen van de huishouding van Graaf en Gravin Almaviva. De graaf heeft een oogje op Suzanna en wil maar wat graag het oude recht in ere herstellen. Het verhaal wordt in het Nederlands gespeeld en de aria’s, ensemblestukken en koorstukken worden in het Italiaans gezongen o.l.v. Zangdocent Ali Hendriksen , en speldocent Petra Wilmer.

Docent: Ali Hendriksen
Startdatum: 9 oktober 2017
Duur en tijd: 10 avonden van 20.00 – 22.00 uur, met generale en uitvoering van 18.30 – 22.00 uur op nader te bepalen datum in januari 2018. (12 sessies te plannen in overleg van 9-10 tot en met 15-1-18)
Kosten: naar gelang de benodigde repetitietijd voor de rol
Audities: op 9 oktober voor vacatures bij de solisten of koor