27 januari 2018: Wageningen Luilekkerland

27 januari 2018, van 11.30-17.00 uur: Wageningen Luilekkerland

Op zaterdag 27 januari van 11:30 tot 17:00 uur is Wageningen Luilekkerland met muziek, theater, dans, beeldende kunst en meer in Theater de Wilde wereld, Het Heerentraat Theater, THUIS, café Loburg, Theater Junushoff, bubbles, Brownies & Downies, de bblthk en in diverse winkels in de binnenstad. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Stel je voor. Het is nu. Na hard werken ben je er. Zittend op je knieën kijk je terug door de lange tunnel in de Rijstebrijberg. Een donkere herinnering. Weer overeind zie je iets heel moois. Huizen op de Markt met daken van pannenkoeken. Vensters en deuren van het gemeentehuis van zalm en steur. Een Rijn van limonade en een gracht vol wijn. Honing stroomt woest tegen de berg op. Tegen een van worsten gevlochten hek zitten twee mannen tegen een boom van suikerbrood bij het Schip van Blaauw. Een zit met zijn mond wijd open. Er vliegt een gebraden patrijs naar binnen. De ander smaakt de druppelende honingregen ook lekker. En op een wagenwiel liggen drie vrouwen lekker hun roes uit te slapen.

Dit is geweldig. Dit is Wageningen, LUILEKKERLAND. Een plaats van harmonie. Iedereen is gelijk, er is nooit ruzie. Er hoeft niet te worden gewerkt. Er wordt gefeest en gedanst.

En alles is in overvloed aanwezig; met onder andere Ensemble Muzimix, CCW de Steck, Dansschool Jacqueline Hutten, Eva Luna, Dansschool Bransz, Ill Skill Squad, leerlingen Rick Helmes, muziekcentrum Harlekijntje, Koor ’t Feest, Wagenings Werktheater, Guy Ackermans, Zideris Eigenhandig en het Wagenings Internationaal KoorMet speciale activiteiten voor kinderen in de Junushoff en THUIS.

Zie voor het volledige programma www.wakwageningen.nl.

WAK Wageningen is een initiatief van Theater Junushoff, de bblthk en de cultuurmakelaar.