Over ons

Over ons

Cultuur Collectief Wageningen (CCW) de Steck is een groep oud-docenten van voormalig Centrum voor Kunstzinnige Vorming ’t Venster die met elkaar en culturele partners in Wageningen zoekt naar nieuwe wegen om de cultuureducatie in Wageningen vorm te geven en bij te dragen aan een positieve vibe in de stad.

Visie

Voor een vitale samenleving en een levendige stad is het van belang de creatieve kracht van burgers te stimuleren en tot bloei te brengen.
CCW de Steck wil hieraan bijdragen door het verzorgen van kunst- en cultuuronderwijs op scholen, aan individuele leerlingen en in groepsverband.

Achtergrond

Het faillissement maart 2017 van Centrum voor Kunstzinnige Vorming ’t Venster in Wageningen heeft gevolgen voor het aanbod van kunsteducatie in Wageningen. Capabele en gekwalificeerde docenten zijn gestopt of zetten hun lessen voort buiten Wageningen. Andere docenten zetten hun lessen verspreid over de stad voort als zzp’er.

CCW de Steck is een cultuur collectief in oprichting dat met oud-docenten van ’t Venster en andere goede docenten in Wageningen een nieuwe plek wil creëren waar jong en oud lessen en cursussen kan volgen in allerlei soorten en genres muziek, dans, drama en beeldende kunst. Ook de expertise die oud-Vensterdocenten in de binnenschoolse cultuureducatie hebben opgebouwd, willen wij voor Wageningen behouden.

Wij willen aanspreekpunt zijn voor iedereen in Wageningen die op zoek is naar goede lessen in de kunsten, en een plek waar onze leerlingen zich thuis voelen en inspiratie opdoen.