Virtual Emotions

Virtual Emotions

Virtual Emotions is een product van NU. Het is de combinatie van de fysieke en digitale wereld. Beweging, geluid en/of beeld vloeien samen tot één geheel!

Het is samenwerken als groep om muziek en/of beeld te maken, met instrumenten die virtueel in de lucht hangen. Techniek wordt gebruikt om creatief te zijn en jezelf muzikaal en/of visueel uit te drukken doormiddel van beweging.

Met Virtual Emotions kun je muziek en beeld letterlijk naar je hand zetten. Vaste patronen worden doorbroken en nieuwe, onverwachte dimensies worden ontdekt. Al je zintuigen gaan open en je krijgt een compleet nieuwe ervaring.

Stap voor stap leren leerlingen het ingenieuze systeem kennen en creatief naar eigen gevoel te gebruiken om met anderen samen muziek en/of beeld te maken.

De leerlingen ontdekken (voelen, zien, horen) en leren eerst waar de instrumenten virtueel zitten en hoe hier geluid en/of beeld mee te maken (oriënteren).

Eerst is het aanslaan, daarna leer je het te bespelen. Wanneer instrumenten worden beheerst is het tijd om samen een muzikale reis te componeren of een video te regiseren, je gaat creëren (onderzoek).

Het systeem is zo ingericht dat een groep samen geluid en/of beeld kan maken en bespelen. Alle vaardigheden, disciplines en creatieve ideeën komen samen in één interactieve presentatie (uitvoeren). Men ervaart (evalueren) hoe beweging, geluid en/of beeld elkaar beïnvloeden en een gevoel of sfeer oproepen.

Doelstelling

  • Leerlingen ervaren en ontdekken de creatieve mogelijkheden van de huidige techniek in samenhang met beweging, muziek en beeld.
  • Leerlingen ontdekken dat digitale, analoge en fysieke technieken goed samengaan.
  • Leerlingen ervaren dat je interactief nieuwe vormen van dans, beeld en muziek kunt creëren.
  • Door traditionele kunstvormen te combineren met virtuele technieken ontdekken leerlingen verrassende expressiemogelijkheden.
  • Leerlingen enthousiast maken voor muziek-, dans- en videokunst.

Doelgroep

De educatie is geschikt voor een brede leeftijds- en doelgroep van basisschool, PO t/m HBO. Het lesmateriaal wordt hierop aangepast.
De gebruikte combinatie van dans, muziek, beeldende vorming en ICT biedt de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een breed scala aan vaardigheden. Daardoor kunnen lessen en workshops worden afgestemd op verschillende niveaus, van kleuters tot studenten in het HBO.

Docent

Edwin de Jonge

Meer informatie en contact

www.virtual-emotions.nl
Tel.:  0317-350717
Mobiel:  06-18220283
E-mail:  edwin@virtual-emotions.nl