Alice Leenhouts

Alice Leenhouts

Alice Leenhouts is een enthousiaste en zeer ervaren muziekdocente met meer dan 25 jaar ervaring met muziekles, fluitles, koordirectie, musicals en interdisciplinaire projecten op het gebied van muziek, dans en beweging.
Alice werkt met kinderen van 4 tot 18 jaar en weet de kinderen te inspireren en plezier in het musiceren en bewegen over te brengen.

Alice Leenhouts studeerde schoolmuziek aan de conservatoria van Rotterdam en Zwolle.

Alice is nadat ze 20 jaar heeft gewerkt als muziekdocent bij ’t Venster, als zelfstandige verder gegaan. Ze geeft lessen Algemene Muzikale Vorming met blokfluit of met keyboard in Wageningen Noordwest. Ook doet ze samen met theaterdocent Francisca Bouwmeester schoolbrede musicals, waarbij ze met de leerlingen van de groepen 1-8 van een school een musical instudeert. Deze musicals worden opgevoerd in de Junushoff en zijn een geweldige ervaring voor de kinderen en de school omdat kennis gemaakt wordt met een professioneel podium en een enthousiast publiek. Daarnaast begeleidt Alice ook groepen 8 bij het instuderen van de eindmusical en ontwikkelt ze muziekprojecten voor het Kunstmenu en het Cultuurmenu voor basisscholen in de regio Wageningen-Renkum-Oosterbeek.

Alice is hiernaast werkzaam als leerkracht en vakleerkracht-muziek aan twee basisscholen, nl de Montessorischool in Rhenen en de Nijenoord in Wageningen. Tenslotte heeft ze ook ervaring met het geven van bijscholing aan leerkrachten in het basisonderwijs op studiedagen, zowel in Nederland als in België.

Aanbod

Contact

alice-leenhouts@outlook.com