Leonard Krijgsman

Leonard Krijgsman

Kerstgroet en nieuwjaarswens van Leonard en Enny:

 

Skype Session

In Coronatijd gaf ik online lessen met onder andere het programma Skype. De ringtone van Skype bracht me op het idee om dit als thema te gebruiken in een compositie. Hieronder zie en hoor je het resultaat:

 

In de Coronatijd konden de fysieke lessen natuurlijk niet doorgaan. Om toch ensembleles te kunnen geven heb ik de leerlingen gevraagd hun eigen stem in te spelen en op video op te nemen. Dit is het resultaat:

De blokfluit is een van de oudste blaasinstrumenten die we kennen. Zo zijn er in China blokfluiten opgegraven die ruim 9000 jaar oud waren. Ook in de Europese cultuur speelt de blokfluit vanaf de vroege middeleeuwen een stevig deuntje mee. Vanaf die periode hebben we uit elke stijlperiode nog instrumenten (kijk maar eens in het Haags Gemeentemuseum). Met uitzondering van de Romantiek is er vanaf de middeleeuwen tot in deze eeuw regelmatig voor blokfluit gecomponeerd. Blokfluiten zijn er in alle soorten en maten: ze heten van klein naar groot: gar klein flötelein, sopranino, sopraan, alt, tenor, bas, subbas en grootbas.
Je kan op elke leeftijd starten met blokfluitles, vanaf 5 jaar.

Leonard Krijgsman studeerde Blokfluit aan het conservatorium van Utrecht bij Leo Meilink, Heiko ter Schegget en Baldrick Deerenberg. In de groepslessen doceerde Marion Verbruggen met enige regelmaat techniek en interpretatie. Verder heeft Leonard Krijgsman methodiek gevolgd bij Reine-Marie Verhagen. Als bijvak studeerde hij 4 jaar orgel bij Nico van den Hooven. Daarnaast heeft hij twee jaar ensembleleiding gevolgd (directie en arrangeren) bij Melvin Margolis en Henk Alkema. Na het conservatorium heeft hij het Gehrels-diploma behaald waarmee hij bevoegd is voor AMV.

Leonard Krijgsman speelde in de blokfluitensembles Trium Vocum, Sesquialtera en Carroussel. Ook dirigeerde hij 12 jaar lang de cantorij van de protestante samen-op-weg-gemeente in Breukelen.

Scholenwerk binnen CCW De Steck

Contact

lkrijgsmannen@gmail.com
Tel. 0317-612372  /  06-44792298

Prijzen individuele muzieklessen 2023-2024

De lessen starten in de week van 28 augustus 2023

 Lesduur Prijs per jaar*
20 minuten individueel (om de week les)
20 minuten individueel
30 minuten individueel (om de week les)
30 minuten individueel
Lesbon voor 30 minuten les
€ 299,40
€ 598,80
€ 448,80
€ 897,60
€ 27,50

* Excl. 21 % BTW voor volwassenen vanaf 21 jaar .

 
De bedragen zijn gebaseerd op 38 lesweken per jaar (om de week: 19 lesweken).  De betaling vindt plaats 10 termijnen per jaar.  
Er zijn geen extra kosten verbonden aan het in termijnen betalen van bedragen boven de € 295,-.