Nico Lammersen

Nico Lammersen

Opleiding/ervaring: DM diploma Koninklijk Conservatorium 1991, viooldocent Ridderkerkse Muziekschool (nu ToBe) sinds 1990, lid van diverse (vooral barok-)orkesten. Ik treed het meest op in kamermuziekconcerten, cantatediensten, ben gespecialiseerd als barokviolist. Docent bij ’t Venster vanaf 2015, en vanaf 2017 bij CCW De Steck.

Ik geef individueel of in kleine groepen les, startleeftijd vanaf ongeveer vijf jaar, heb veel ervaring met ‘herstarters’, auditievoorbereiding en kamermuziekcoaching.

Ik ga ervan uit dat mijn leerlingen mijn motivatie om zo goed en mooi mogelijk viool te spelen delen, namelijk dat we gefascineerd zijn door de rijke, veelzijdige klank van de viool en de schat aan muziek. In het beginonderwijs ben ik strikt en geduldig om een betrouwbare basis op te bouwen die perspectief biedt om door te groeien naar een hoger niveau. Leerlingen met deze basis laat ik vrijer zodat ze hun verantwoordelijkheid voor de eigen resultaten voelen. Een degelijke technische bagage is onontbeerlijk, ik blijf daar aan bouwen, ik hoop dat mijn leerlingen zo ontspannen en geínspireerd leren musiceren. Een trouw studieritme en geconcentreerd studeren zijn belangrijker dan talent. Ik put uit vijf eeuwen kunst-en volksmuziek. Met popmuziek heb ik minder affiniteit.

En: vioolspelen is zeker niet alleen iets voor meisjes, daarvan ben ik het bewijs!!

Tarieven

De lessen duren minimaal een half uur. Twee of drie leerlingen samen kunnen 45 of 60 minuten les krijgen als hun niveau en werktempo bij elkaar passen. De lesprijs is €40 per uur (prijspeil januari 2017). Daar komt bij:

  • de huur van een viool, €150 – €225 per jaar
  • onderhoud/snaren, ongeveer €50 per jaar
  • bladmuziek, ongeveer €50 per jaar

Contact

info@strijkindemaat.nl
http://www.strijkindemaat.nl/