Coole Kikker, een fabelachtig sprookje

Coole Kikker, een fabelachtig sprookje

In het rustige Kikkerlandje springt Coole Kikker vrolijk in het rond. Hij weet niet dat er een groepje chique dames even verderop in een restaurant kikkerbilletjes willen gaan bestellen.
Ko, zijn vriendje komt hem waarschuwen en al snel blijkt: hij is hier niet veilig. Kikker moet hier vandaan. Samen met Ko gaat hij op reis om te ontkomen aan de Kok.

Eerst komen ze in Italië, waar ze het verhaal van Pinokkio horen en zien.
Daarna gaan ze naar China, waar een lampionnenmaker en een emotionele keizer zijn en waar zelfs een heuse drakendans wordt opgevoerd.
In Mexico maken ze kennis met een groep vissers van die er een gezonde levensstijl op na houden: na een dag vissen op zee is het ook belangrijk tijd te hebben voor familie, vrienden en ontspanning.
In Iran horen en zien ze het (aangepaste) verhaal van Ali Baba en de veertig rovers spelen, maar als de Kok ook dan weer op het toneel verschijnt moeten ze snel zien te ontsnappen en verstoppen ze zich op een schip….
Op het Piratenschip zijn stoere, hardwerkende piratenmatrozen aan het werk. Maar na een flinke storm, vergaat het schip met man en muis. Maar iedereen komt natuurlijk toch veilig aan land…alleen of Kikker en Ko nou zo véilig zijn ?

 Zíj belanden nl. op het eiland Barbaria, waar de kannibalen wonen. “Dat is een lekker hapje” denken ze bij het zien van Kikker en Ko en er wordt een grote ketel op het vuur gezet. Daar worden vervolgens Coole Kikker en Ko in gestopt….maar óók de Kok, die op ditzelfde eiland terechtgekomen is. Wat nu ?? Gelukkig heeft Kikker nog een pannenkoek in zijn tas heeft. En dat leidt allemaal op wonderlijke wijze tot een happy end, waarbij het drietal besluit een pannenkoeken-restaurant te beginnen !


Voor meer informatie zie het schoolbrede musicalproject