Sjakie en de chocoladefabriek

Sjakie en de chocoladefabriek

Sjakie Stevens is één van de vijf gelukkige vinders van een Gouden Toegangskaart.Hiermee mag hij de chocoladefabriek van Willy Wonka gaan bezichtigen, de wereldberoemde en excentrieke snoepmagnaat.

In de fabriek mogen de kinderen net zoveel eten als ze maar willen, maar……net als overal…gelden ook hier regels waar je je aan moet houden. De kinderen beleven een grandioos avontuur en komen ogen, oren en smaak-papillen tekort.
Alleen loopt het met de vraatzuchtige Casper, de hebzuchtige Veruca, de wraak-zuchtige Joris en de hoogmoedige Violet niet zo goed af. Eén voor één verdwijnen de kinderen op mysterieuze wijze van het toneel.

Sjakie en zijn opa Jacob, genieten ondertussen op bescheiden wijze van alles wat hen wordt aangeboden en zo blijven zij uiteindelijk alleen over. Willy Wonka is dolgelukkig en zegt tegen Sjakie : “Ik heb besloten om jou de hele zaak cadeau te doen. Zodra je oud genoeg bent om de fabriek te leiden, is hij van jou.” En alsof dat nog niet genoeg is, nodigt Willy Wonka, die zelf nooit een echte familie heeft gehad, de hele familie Stevens uit om in de fabriek te komen wonen !

En zo wint Sjakie Stevens een chocoladefabriek en Willy Wonka nog iets veel mooiers : een familie !


Voor meer informatie zie het schoolbrede musicalproject